Persberichten Volvo Group Truck Center

21 matches

1 of 2

 • Na ruim 25 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de Volvo-organisatie waarvan de laatste 20 jaar als Algemeen Directeur van Volvo Group Truck Center (VGTC), gaat Kees Visser per 1 januari 2022 met pensioen. Hij wordt opgevolgd door de huidige commercieel directeur van Volvo Trucks Nederland, Roeland Ruygt.

 • Het is al weer 12 jaar geleden dat Volvo Group Truck Center (VGTC) het certificaat Erkend Duurzaam behaalde en 2 jaar geleden dat een stap voorwaarts gemaakt werd met de uitbreiding naar certificering volgens de Erkend Duurzaam Plus normen. Onlangs is VGTC opnieuw ge-audit en is de geldigheid van het certificaat Erkend Duurzaam Plus weer met twee jaar verlengd.

 • Compact, hoog laadvermogen van 29 ton én geschikt voor het vervoer van een semi-dieplader met complete asfalt-set. Millenaar & van Schaik Transport heeft een op maat geconfigureerde korte Volvo FM 5-asser in gebruik genomen voor asfalteerwerkzaamheden. Het concept is onder aanvoering van Volvo Group Truck Center Aalsmeer ontwikkeld in samenwerking met Millenaar & van Schaik Transport, Terberg Techniek, Vossebelt Kippers en Volvo Trucks Nederland.

 • Transportbedrijf GEODIS RT Netherlands breidt zijn wagenpark uit met twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers. Het zijn de eerste LNG-trucks uit een serie van mogelijk twaalf. GEODIS RT Netherlands koos voor Volvo LNG-trucks vanwege het milieuvoordeel en de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De trucks, geschikt voor (Bio-)LNG, zijn geleverd door dealer Volvo Group Truck Center.

 • Chauffeur John Overdam is sinds 1989 in dienst bij Kees in ’t Veen Tanktransporten. De laatste 19 jaar heeft hij 2,9 miljoen kilometer gereden met respectievelijk een Volvo NH en Volvo FH16. Er is een hechte vriendschap ontstaan tussen chauffeur en merk, die onlangs werd bekroond met een nieuwe Volvo FH16 Globetrotter XXL, geleverd door Volvo Group Truck Center Rotterdam.

 • Otte Lisse heeft een Volvo FMX 500 8x8 kipper aan het wagenpark toegevoegd. Het handels- en transportbedrijf koos voor deze truck vanwege de combinatie van wendbaarheid en een hoog laadvermogen. De levering kwam tot stand in samenwerking met dealer Volvo Group Truck Center, Terberg Techniek in IJsselstein en Hyva Nederland.

 • Logistiek dienstverlener Koninklijke Euser uit Barendrecht heeft vijf Volvo FM 380 4x2-trekkers aan de vloot toegevoegd. De aanschaf van de Volvo FM-trekkers houdt verband met de heropening van de horeca. “Horecadistributie vormt een belangrijk deel van onze activiteiten”, zegt algemeen directeur Bas Euser. “Nu de horeca grotendeels weer open is, schalen ook wij op en investeren we in meer en nieuw transportmaterieel.”

 • Van Leeuwen Recycling Groep uit Rotterdam breidt zijn wagenpark uit met vijf Volvo FMX 330 4x2-portaalwagens. Belangrijke redenen om voor de Volvo FMX te kiezen zijn de lage instap, de wendbaarheid en het goede zichtveld. Het metaal- en afvalrecyclingsbedrijf zet de trucks in voor het plaatsen van afvalcontainers bij bedrijven en particulieren. De trucks worden geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Rotterdam.

 • Met de ingebruikname van vijf Volvo FM-trekkers en negen Volvo FL-bakwagens is het wagenpark van transport- en distributiebedrijf TransMission Almere weer helemaal up-to-date. Het bedrijf koos wederom voor Volvo-trucks vanwege de goede ervaringen met het merk en de service van dealer Volvo Group Truck Center.

 • Met de ingebruikname van dertig Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers zet H.Z. Logistics een grote stap in de verduurzaming van zijn wagenpark. De logistiek dienstverlener koos voor Volvo LNG-trucks vanwege het milieuvoordeel en de gunstige businesscase. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Maasdijk.

 • Lijnrijder/exporteur Heyer Blomstergrossisten B.V. uit Rijnsburg heeft een primeur met de nieuwe Volvo FH LNG . De 6x2-truck met 460 pk wordt ingezet als ecocombi (LZV) voor het transport van de eigen bloemen en planten naar bloemisten in Scandinavië. Vooral de CO2-besparing die met LNG gerealiseerd kan worden in combinatie met de inzet als LZV was voor Heyer reden voor deze duurzame en efficiënte oplossing te kiezen.

 • Vanaf deze week is Nederland een zware elektrische truck rijker. De Volvo FE Electric 6x2 met elektrische kraakpersopbouw wordt door internationaal waste-to-productbedrijf Renewi ingezet voor het inzamelen van bedrijfsafval in Amsterdam. Het actief kunnen terugdringen van emissies, het verder verduurzamen van de vloot en het leveren van een concrete bijdrage aan een schonere leefomgeving waren voor Renewi de voornaamste redenen om te investeren in een zwaar elektrisch voertuig.

 • Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs nieuwe Volvo’s FM aangeschaft. Naast FM-trekkers 4x2 en bakwagens 6x2 in Globetrotter-uitvoering bestelde Wesseling ook Volvo FL-bakwagens. De voertuigen worden ingezet in de regionale en stedelijke distributie en met name voor ‘dedicated’ transport. De trucks worden in het voorjaar 2021 door Volvo Group Truck Center uit Rijnsburg geleverd.

 • Fihuma Groep uit Rotterdam heeft een Volvo FH 460 10x4 tridem met zuig-/blaasopbouw in gebruik genomen. De totaalleverancier voor de bouw koos voor deze configuratie omdat Volvo Trucks maatwerk kon leveren om de gecompliceerde opbouw mogelijk te maken. Dealer Volvo Group Truck Center zorgde ervoor dat het nieuwe concept in samenwerking met Amphitec daadwerkelijk gerealiseerd werd.

 • Peinemann Hoogwerksystemen uit Hoogvliet heeft onlangs een Volvo FMX 8x4 in gebruik genomen. Het voertuig is opgebouwd met een Ruthmann hoogwerker waarvan de werkhoogte 75 meter is en het maximale zijdelings werkbereik 41 meter. Vooral het manoeuvreervermogen, de wendbaarheid en flexibiliteit van truck en opbouw waren voor Peinemann redenen om voor deze maatwerkoplossing te kiezen. De truck wordt ingezet in de verhuurvloot van Peinemann en werd geleverd door Volvo Group Truck Center uit Rotterdam.

 • Voor het vervoer van vleesproducten en vleesvervangers heeft Jan Zandbergen uit Veenendaal onlangs een Volvo FH LNG aangeschaft. Vooral het gegeven dat de LNG-truck een CO2-besparing van zo’n 20% oplevert, was voor Jan Zandbergen reden om een Volvo FH LNG te kiezen. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.

 • Zwatra Transport uit Delft heeft een Volvo FH16 750 8x4 zwaartransport trekker aan de vloot toegevoegd. De truck wordt ingezet voor exceptioneel transport. De goede ervaring die het bedrijf opdeed met een soortgelijke truck, was reden om weer voor deze configuratie te kiezen. De truck is geleverd door Volvo Group Truck Center.

 • Van Kaathoven heeft onlangs een order voor een elektrische Volvo-truck geplaatst. De Volvo FE Electric 6x2 met elektrische kraakpersopbouw wordt vanaf de zomer ingezet voor PMD inzameling binnen de gemeente Meierijstad. Een belangrijke reden om te kiezen voor dit voertuig is de productie binnen de eigen lijn.

 • Als eerste organisatie wereldwijd heeft internationaal waste-to-productbedrijf Renewi een order voor een elektrische Volvo-truck geplaatst. De Volvo FE Electric 6x2 met elektrische kraakpersopbouw wordt ingezet voor het inzamelen van bedrijfsafval in binnenstedelijke gebieden. Het actief kunnen terugdringen van emissies, het verder verduurzamen van de vloot en het leveren van een concrete bijdrage aan een schonere leefomgeving zijn voor Renewi de voornaamste redenen om te investeren in een zwaar elektrisch voertuig.

 • C. Zwagerman Exploitatie heeft twee Volvo FH16 750 10x4 zwaartransport trekkers in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor exceptioneel transport van kranen, machines en installaties. Het bedrijf uit Nederhorst den Berg koos onder meer vanwege de kracht en het rijcomfort in moeilijk begaanbaar terrein voor deze configuratie. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center in Almere.

21 matches

1 of 2