Nieuw model Volvo FMX voor Van Leeuwen Recycling Groep

Van Leeuwen Recycling Groep uit Rotterdam breidt zijn wagenpark uit met vijf Volvo FMX 330 4x2-portaalwagens. Belangrijke redenen om voor de Volvo FMX te kiezen zijn de lage instap, de wendbaarheid en het goede zichtveld. Het metaal- en afvalrecyclingsbedrijf zet de trucks in voor het plaatsen van afvalcontainers bij bedrijven en particulieren. De trucks worden geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Rotterdam.
TransMission Almere neemt nieuwe Volvo’s FM en Volvo’s FL in gebruik

De nieuwe trucks worden ingezet voor Van Leeuwen Recycling Groep en Afvalcontainers Rijnmond, dat afvalcontainers verhuurt aan particulieren en bedrijven. Vanwege groei in werkzaamheden breidt Leo van Leeuwen, directeur-eigenaar van beide bedrijven, het wagenpark uit. Hij neemt dit jaar gefaseerd vijf Volvo FMX-trucks met 14-tons VDL-portaalarmsysteem in gebruik. “De eerste twee trucks zijn inmiddels geleverd”, zegt Van Leeuwen. “We hebben met deze uitbreiding bewust gewacht op de introductie van het nieuwe model Volvo FMX. Nu beschikken we over het nieuwste materiaal: de nieuwe Volvo FMX heeft allerlei innovaties en functies die het werk voor onze chauffeurs makkelijker maken.”

Uitstekend zicht
Chauffeur Joop Lotte van Van Leeuwen Recycling Groep ervaart de voordelen van de nieuwe Volvo FMX in de praktijk. “De truck rijdt fantastisch, ik ben er heel content mee. De cabine is groter en het zicht is in het nieuwe model FMX sterk verbeterd dankzij de grotere ramen. Ik ben actief in de regio Rijnmond en kom regelmatig in smalle straten waar je heel goed moet opletten. Door de lage portierlijn heb ik nu bijvoorbeeld ook goed zicht op de fietsers aan de passagierskant. Daarnaast is de makkelijke instap met twee treden behouden. Dat is echt een groot voordeel van de Volvo FMX want er zitten dagen tussen dat ik wel honderd keer in- en uitstap.”

Automatisch afnetsysteem
De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center en Bevako BV, dat de portaalarmsystemen heeft opgebouwd met een automatisch afnetsysteem. “Dat is voor ons ook nieuw en bespaart in de praktijk enorm veel tijd en moeite”, zegt Van Leeuwen. “De chauffeur hoeft niet meer zelf een net over de afvalbak te spannen. Dat gaat nu volledig automatisch en dat scheelt zo tien minuten per keer.”

Van Leeuwen Recycling Groep heeft nu zeventien Volvo-trucks in de vloot. “Wij hebben zowel Volvo’s FH als FMX’en: trekkers, 8x2-chassis met haakarm en portaalwagens. De wendbaarheid en het uitstekende zicht zijn enkele redenen waarom Volvo-trucks zo geschikt zijn voor ons werk. Ook hebben we al jarenlang een goede samenwerking met Volvo Group Truck Center. De accountmanager begrijpt onze tak van sport. Op basis van onze wensen en eisen specificeert hij voor ons een truck op maat. Ook service en onderhoud laten we doen bij Volvo Group Truck Center in Rotterdam. We hebben een onderhoudscontract zodat wij daar verder geen omkijken naar hebben. Voordeel van VGTC Rotterdam is dat we er ook ’s avonds terecht kunnen.”

Over Van Leeuwen Recycling Groep
Van Leeuwen Recycling Groep bestaat sinds 1967. Van Leeuwen: “Wij zijn gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van allerlei soorten afval: van metaal tot groen-, puin-, bouw-, hout- en grofvuil tot grond. Mijn vader heeft het bedrijf opgericht en nu ben ik samen met mijn zoon Patrick eigenaar. Wij onderscheiden ons met onze service en kwaliteit. Als je vandaag een afvalcontainer bestelt, plaatsen we die binnen 24 uur. De service wordt zeer gewaardeerd door klanten en is een belangrijke reden voor onze groei. Toen ik het dertig jaar geleden overnam van mijn vader hadden we één truck en twee man personeel. Nu hebben we twintig trucks en 65 man in dienst.”

16 juli 2021

U kunt er op vertrouwen dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn bij ons. Ons privacy statement vindt u hier. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen? Neem dan contact met ons op en we zullen uw gegevens verwijderen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stef Slotboom, Volvo Group Truck Center, telefoon: 088 882 25 30, e-mail: stef.slotboom@volvo.com
Website www.volvogrouptruckcenter.nl

 
Film- en fotomateriaal is verkrijgbaar via Volvo Trucks’ beeldenbank https://images.volvotrucks.com. Daarnaast is filmmateriaal te vinden op http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks