Volvo Group Truck Center

HISTORIE

Wij zijn sinds enkele tientallen jaren Volvo Trucks dealer in onze regio.

Volvo Trucks
Wij bieden de verkoop van alle Volvo Trucks modellen en diensten, en staan in voor het onderhoud en de service.

Volvo Bus
Wij zijn gecertificeerd Volvo Bus Service Center.

Renault Trucks
Sinds medio 2013 bieden wij ook onderhoud en reparatie voor Renault Trucks. Ook kunt u bij ons terecht voor de aankoop van de Renault Trucks lichte bedrijfswagens.

U staat als klant centraal
Bij ons staat de klant centraal. En met de zich constant vernieuwende technieken en het toepassen van de allermodernste voorzieningen bent u bij ons verzekerd van de juiste partner.

Kijk waar onze vestigingen zijn >

In 1932 startte men in Nederland met het opzetten van een dealernetwerk en werd er een officiële importeur aangesteld voor trucks en luxe wagens, zijnde de Nederlandse Eerste Bedrijfsauto Import Maatschappij (NEBIM).

NEBIM stelde fa. Bree en Zoon als dealer aan. Door de enorme groei van de Rotterdamse haven werd de behoefte aan trucks steeds groter en in 1970 was de groei dusdanig dat er op het gebied van outillage grote investeringen gedaan moesten worden. Men verkocht daarom alle aandelen aan de importeur. De naam werd gewijzigd in Nebim Rotterdam B.V. Het bedrijf inmiddels uitgegroeid naar ongeveer 40 personeelsleden met een zeer sterke buitendienstservice.

Op 15 oktober 1979 verhuisde men van de Bokelweg naar een zeer moderne garage aan de Albert Plesmanweg. Deze lokatie is gevestigd midden in het grote Rotterdamse havengebied.

Op 1 januari 1988 heeft Volvo Zweden alle aandelen van de Nederlandse importeur gekocht, waardoor Nebim Rotterdam een volle dochter van de fabriek in Zweden is geworden.

Ter verhoging van de service en om de steeds groeiende markt te kunnen opvangen werd in 1987 Dordrecht en in 1989 Zestienhoven als steunpunt geopend. Nebim Gorinchem is sinds 1994 een van de vestigingen van Nebim.

Per 1 oktober 2004 is onze naam gewijzigd in Volvo Truck Center B.V. en is ons personeelsbestand tot 85 mensen uitgegroeid.

Per 1 december 2007 zijn de aandelen Mulder Trucks overgegaan naar Volvo Truck Nederland en is Mulder Trucks samengevoegd met Volvo Truck Center. Volvo Truck Center groeide door deze overname van 4 naar 9 vestigingen in de Randstad. Het personeelsbestand telde op dat moment 170 medewerkers.

Per 1 december 2008 is het filiaal Dordrecht verhuisd naar Alblasserdam, het filiaal in Zestienhoven is per 1 juli 2010 gesloten.

Per 1 december 2012 is het filiaal 's-Graveland verhuisd naar Almere.

Sinds medio 2013 biedt de vestiging in Amsterdam ook onderhoud en reparatie voor Renault Trucks en is de naam veranderd in Volvo Group Truck Center (VGTC).

Volvo Group Truck Center heeft op 30 september 2013 de activiteiten van WD-Trucks overgenomen.

Volvo Group Truck Center (VGTC) heeft momenteel elf filialen in Noord- en Zuid-Holland

 

ONZE VESTIGINGEN

Bel ons, e-mail ons of kom bij ons langs. Dan kunnen we samen bekijken hoe we het succes van uw bedrijf kunnen maximaliseren. We zijn erg gemakkelijk te vinden. De volledige gegevens van onze vestigingen vindt u via de volgende links.

Laatste nieuws

collage.pressReleaseTitle