Ben jij de slimste monteur?

Laat ons zien dat je door de eerste selectie kunt komen door de onderstaande 3 vragen te beantwoorden. Als je ze allemaal goed hebt, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Hierbij ga je naar huis (zie actievoorwaarden) met Apple AirPods t.w.v. €179,-!

Als we elkaar leuk vinden, bieden we je zelfs een baan als Volvo-bedrijfsautotechnicus aan!

Dus, waar wacht je nog op?!

Onze vragen

Vraag 1: Volvo Euro 6 LNG-motoren dragen bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Wat is ongeveer de temperatuur van LNG wanneer we de tank vullen?


A -100 graden
B -160 graden
C -220 graden

Vraag 2: Volvo Euro 6-dieselmotoren maken gebruik van roetfilters voor een lage deeltjesuitstoot. Deze roetfilters dienen met een bepaalde interval te worden geregenereerd. Bij een voldoende hoge belasting van de motor zal dit proces zich onopgemerkt voltrekken. Indien door de inzet van het voertuig niet de gewenste uitlaattemperatuur wordt bereikt, kunnen we extra warmte opwekken. Op welke wijze kunnen we dit motortechnisch doen? Meerdere antwoorden zijn juist!


A - Klep in de uitlaat sluiten voor meer tegendruk
B - Meer uitlaatgas recirculeren naar de inlaatzijde
C - Diesel inspuiten in de uitlaat of tijdens de uitlaatslag
D - AdBlue inspuiten

Bekijk de animatie van de Volvo Euro 6 D13 Turbo Compound-motor aandachtig. Wat maakt deze motor zo krachtig in samenhang met een laag brandstofverbruik t.o.v. een 'normale' D13-motor? Omschrijf het aan de hand van deze animatie.

Jouw antwoorden en contactgegevens