Volvo FM LNG: de prestaties van een Volvo FM, maar met 20% minder CO2

Een truck voor zware regionale en internationale transporten die rijdt en presteert zoals u gewend bent van de Volvo FM. De Volvo FM LNG-truck heeft echter een kleinere ecologische voetafdruk en in potentie lagere brandstofkosten. En toch gaat dat niet ten koste van de rijeigenschappen of productiviteit.

Euro 6 stap C ● 420 pk/2100 Nm of 460 pk/2300 Nm ● I-Shift ● Trekker of bakwagen ● 4×2, 6×2 of 6×4 ● Actieradius tot 1000 km 

De vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor de Volvo FM LNG

Er is geen andere truck op de markt die hierop lijkt. Bekijk wat deze truck uniek maakt en waarom hij een uitstekende keuze is voor uw bedrijf en het milieu. 

De Volvo FM LNG rijdt en presteert zoals u gewend bent van de Volvo FM

Rijdt en presteert als een diesel

De aandrijflijn in onze nieuwe trucks op gas is gebaseerd op onze befaamde motortechnologie. Ongeëvenaard aanbod. De truck levert dezelfde prestaties, maar met 20% minder CO2-uitstoot*. De nieuwe Volvo FM LNG rijdt en presteert zoals u gewend bent van de Volvo FM. 

Bekijk de specificaties
Verlaag uw brandstofkosten met de Volvo FM LNG

Verlaag uw brandstofkosten

De nieuwe Volvo-trucks op gas zijn net zo zuinig als hun tegenhangers op diesel. Maar omdat LNG vaak goedkoper is, is dit een prachtige mogelijkheid om uw brandstofkosten te verminderen. 

Verklein uw ecologische voetafdruk met de Volvo FM LNG

Verklein uw ecologische voetafdruk

Dezelfde transporten bij dezelfde snelheid, maar met een 20% kleinere CO2-voetafdruk*. Wanneer u de lat hoog legt op het gebied van milieuvriendelijkheid, heeft u met de Volvo FM op LNG meteen een voorsprong. En als u nog hoger mikt, kiest u voor bio-LNG om uw uitstoot met wel 100% te verminderen*. Een grote stap naar nul CO2-uitstoot. 

Bereken hoeveel uw ecologische voetafdruk kan afnemen
De nieuwe G13C-motor op gas

Kies voor een solide oplossing

De motor vormt het hart van elke truck. De nieuwe gasmotor is gebaseerd op onze ultramoderne D13K-motor. Maar we zijn nog iets verder gegaan, met innovatieve oplossingen voor het rijden op gas. Het resultaat? De nieuwe G13C-motor is net ze efficiënt als een diesel. En u mag dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten. 

Volvo FM LNG - Onderscheid uzelf van de concurrentie

Onderscheid uzelf van de concurrentie

Vragen uw klanten om duurzame transporten? Mooi. De Volvo FM LNG zorgt meteen voor 20% minder CO2-uitstoot*. En u hoeft niet eens te schipperen met laadvermogen of productiviteit. En trouwens ook niet als het gaat om concurrentievermogen.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd. 

Domenico Monge, Managing Director, Monge & C Spa

Trucks op gas zijn niet alleen goed voor het milieu. Het helpt ons bedrijf ook om te bezuinigen op de directe en indirecte kosten.

Domenico Monge

Managing Director van Monge & C Spa ontvouwt zijn grootse plannen voor de toekomst.

Volvo Trucks Product Manager over de nieuwe motoren op gas

De maatschappij eist schonere, alternatieve brandstoffen. LNG is een mogelijke directe oplossing die ook voor de lange termijn een aanzienlijk lagere impact heeft op het milieu.

Tobias Bergman

Volvo Trucks Product Manager over de nieuwe motoren op gas.

Naar nul emissies

Energie-efficiëntie en alternatieve brandstoffen zijn essentieel in onze strategie om duurzame transporten te realiseren. De nieuwe Volvo FM LNG zorgt meteen voor een 20%* kleinere CO2-voetafdruk. En de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%*. Deze truck biedt mogelijkheden om op de lange termijn over te stappen op herwinbare brandstoffen. Dan worden we minder afhankelijk van fossiele energiebronnen. 

Dit zijn allemaal belangrijke stappen naar ons uiteindelijke doel van nul CO2-uitstoot en duurzame transporten. Niet alleen voor het milieu maar ook voor uw bedrijf. 

 

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd. 

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Probeer het zelf uit

Uw lokale Volvo Trucks-dealer bespreekt graag met u alle voorzieningen en voordelen van de Volvo FM LNG. 

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Verklein uw ecologische voetafdruk

Met onze Voetafdrukcalculator kunt u zien hoe ver u uw impact op het milieu kunt verkleinen met onze nieuwe LNG-motoren, terwijl deze wel dezelfde prestaties leveren als een diesel. De CO2-uistoot tijdens het gehele productieproces wordt hierbij ook meegerekend.