TransMission Almere neemt nieuwe Volvo’s FM en Volvo’s FL in gebruik

Met de ingebruikname van vijf Volvo FM-trekkers en negen Volvo FL-bakwagens is het wagenpark van transport- en distributiebedrijf TransMission Almere weer helemaal up-to-date. Het bedrijf koos wederom voor Volvo-trucks vanwege de goede ervaringen met het merk en de service van dealer Volvo Group Truck Center.
TransMission Almere neemt nieuwe Volvo’s FM en Volvo’s FL in gebruik

“We stonden voor een vervangingsopgave van veertien Volvo-trucks”, vertelt vestigingsmanager Dennis Riedeman van TransMission Almere. “In het voortraject hebben we onze chauffeurs nauw betrokken bij de investering en zij gaven aan dat ze graag weer Volvo-trucks wilden. Vooral het rijcomfort en de uitgebreide veiligheidssystemen werden vaak genoemd als positieve punten.”

De vijf nieuwe Volvo FM 330 4x2-trekkers en negen Volvo FL 250 4x2-bakwagens zijn stapsgewijs geleverd. “De nieuwe trucks zijn in alle opzichten weer een stap vooruit, waarbij voor ons veiligheid, ergonomie en rijcomfort eruit springen”, zegt Riedeman. “De automatische I-Shift-versnellingsbak is verder verbeterd en onze chauffeurs beschikken nu over nog meer veiligheidsfuncties, zoals Forward Collision Warning, Lane Keeping Support en achteruitrijcamera.”

Brandstofefficiency
Met het oog op brandstofefficiency zijn de Volvo FM-trucks voorzien van het Airflow-pakket. “Door de dakspoiler en de zijfenders wordt de wind beter afgevoerd langs de cabine en trailer. Daardoor besparen we brandstof en beperken we CO2-uitstoot.”

Volvo FL voor stadsdistributie
De negen Volvo FL-bakwagens worden vooral ingezet voor stadsdistributie. “Speciaal voor inzet in de stad Amsterdam hebben we vanwege de gewichtsbeperkingen gekozen voor vier FL-bakwagens in 12-tons uitvoering. Met de vijf Volvo FL-bakwagens in 16-tons uitvoering bedienen we vooral de regio rond Amsterdam. Ook de Volvo’s FL hebben uitgebreide veiligheidsfuncties, zoals Forward Collision Warning, Lane Keeping Support en zij- en achteruitrijcamera. In het rechterportier is bovendien een extra zijruit geplaatst voor extra zicht, wat natuurlijk in het distributiewerk in de stad goed van pas komt.”

One-stop-shop
De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center Almere. Riedeman: “De keuze voor Volvo-trucks is mede ingegeven door de uitstekende service van de vestiging in Almere. We laten al onze Volvo-trucks servicen bij Volvo Group Truck Center, net als ons getrokken materieel en onze bedrijfswagens. In feite is Volvo Group Truck Center voor ons een one-stop-shop voor al ons rijdend materieel. Voor de Volvo-trucks sluiten we standaard een Gold-contract af waardoor we voor service en onderhoud nergens omkijken naar hebben. Dat geeft ons de zekerheid dat voor een vast bedrag alles is afgedekt.”

Over TransMission Almere
TransMission is een landelijk samenwerkingsverband van zelfstandige transportbedrijven die gezamenlijk de Benelux bestrijken. TransMission Almere verzorgt de Benelux distributie voor ondernemingen in de regio Amsterdam, ’t Gooi en Flevoland. “Onze kracht is onze veelzijdigheid”, zegt Riedeman. “In feite hebben we voor elke vraag een oplossing. Van palletvervoer, pakketten en stukgoed, spoedafleveringen tot opslag, retour-, collectie- en doorleverlogistiek en ADR-transport.”

3 juni 2021

U kunt er op vertrouwen dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn bij ons. Ons privacy statement vindt u hier. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen? Neem dan contact met ons op en we zullen uw gegevens verwijderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stef Slotboom, Volvo Group Truck Center, telefoon: 088 882 25 30, e-mail: stef.slotboom@volvo.com
Website www.volvogrouptruckcenter.nl