Renault Trucks breidt volledig elektrische range uit

Om transportbedrijven beter en sneller van dienst te kunnen zijn in de overstap naar schone energie, breidt Renault Trucks de 100% elektrische range uit. Er is een ruimere keuze aan accu's voor middelzware elektrische voertuigen: de Renault Trucks D en D Wide Z.E. kunnen nu worden uitgerust met 66 kWh-accupakketten. De Renault Trucks Master Z.E. is recentelijk uitgebracht in een model van 3,5 ton, inclusief een chassis cabine, als aanvulling op de versies met platform cabine en de bestelwagen van 3,1 ton die al op de markt zijn.

De voertuigen uit de Renault Trucks Z.E. range zijn geluidloos en behouden de luchtkwaliteit in de stad. Ze geven toegang tot binnenstedelijke gebieden, zelfs die met strikte verkeersbeperkingen.Om transportbedrijven te helpen bij de overstap naar elektrisch transport, kunnen de volledig elektrische voertuigen van Renault Trucks worden aangepast aan de wensen van de klant van 3,1 tot 27 ton GVW met een actieradius tot 400 km.

Renault Trucks D en D Wide Z.E. nu voorzien van 66 kWh-batterijen

De batterijen zijn een van de duurste onderdelen op een elektrische vrachtwagen. In plaats van systematisch de maximale actieradius op te nemen, geeft Renault Trucks zijn klanten de keuze uit het aanbod batterijen dat het beste past bij de gewenste inzet. Deze oplossing is afgestemd op de werkelijke behoeften van klanten, waarbij het laadvermogen wordt gehandhaafd en ervoor wordt gezorgd dat hun bedrijf concurrerend blijft.

De Renault Trucks D en D Wide Z.E. kunnen nu worden uitgerust met 66 kWh lithium-ion batterijen voor meer flexibiliteit in de inzet van het voertuig. Klanten kunnen voor de Renault Trucks D Z.E. kiezen uit vijf verschillende configuraties tot maximaal zes 66 kWh-batterijpakketten, wat zich vertaalt in een actieradius van maximaal 400 km.

De Renault Trucks Master Z.E. komt nu in een 3,5 ton uitvoering

Renault Trucks breidt ook het aanbod Master Z.E. uit. De bedrijfswagen kan nu besteld worden met een GVW van 3,5 ton, tegen 3,1 ton eerder. Ondanks een extra laadvermogen van 400 kg, kan de Renault Trucks Master Z.E. nog steeds een actieradius van 120 km halen en kan de batterij in slechts zes uur volledig worden opgeladen.

De Renault Trucks Master Z.E. volledig elektrische bedrijfswagen is nu ook verkrijgbaar met een chassiscabine die plaats biedt aan een breed scala aan uitrustingen, zoals een kipper, open laadbak of een gesloten laadbak met laadklep.

Het assortiment bestaat nu uit drie modellen (gesloten bestelwagen, platform cabine en de nieuwe chassis cabine) verkrijgbaar in drie verschillende lengtes (L1, L2, L3), twee hoogtes (H1, H2) en een keuze uit een GVW van 3,1 ton (gesloten bestelwagen of platform cabine) of 3,5 ton (alle versies).

Renault Trucks Z.E. range technische specificaties

Renault Trucks Master Z.E.

- Totaal GVW 3,1 tot 3,5 ton

- 57 kW elektromotor

- Maximaal koppel van de elektromotor: 225 Nm

- Maximale snelheid: 100 km/u

- Energieopslag: lithium-ion batterijen van 33 kWh

- Actieradius op NEDC-cyclus: 200 km

- Actieradius in werkelijkheid: tot 120 km
- Opladen 7 kW AC (wisselstroom)

 

Renault Trucks D Z.E.

- Totaal GVW: 16 ton - Gewicht: 16,7 ton

- Beschikbare wielbasis: 4.400 mm & 5.300 mm

- 185 kW elektromotor (130 kW continuvermogen)

- Maximaal koppel van de elektromotor: 425 Nm

- Maximaal koppel achteras: 16 kNm

- Versnellingsbak met twee versnellingen

- Energieopslag: lithium-ion batterijen van in totaal 200 tot 400 kWh

- Actieradius in werkelijkheid: tot 400 km
- Opladen 22 kW AC (wisselstroom) en 150 kW DC (gelijkstroom)

Renault Trucks D Wide Z.E.

- GVW: 27 ton

- Beschikbare wielbasis: 3.900 mm, 4.100 mm, 4.300 mm, 4.500 mm, 4.750 mm en 5.000 mm

- Cabines: Dag & Global
- Twee elektromotoren met een totaal vermogen van 370 kW continuvermogen van 260 kW)

- Maximaal koppel van elektromotoren: 850 Nm

- Maximaal koppel achteras: 28 kNm

- Automatische versnellingsbak met twee versnellingen
- Energieopslag: lithium-ion batterijen, 200 tot 265 kWh

- Actieradius: tot 200 km
- Opladen 22 kW AC (wisselstroom) en 150 kW DC (gelijkstroom)

Over Renault Trucks

Renault Trucks biedt een uitgebreid voertuigengamma – van 2,8 tot 120 ton – geschikt voor leveringen in de stad, goederendistributie, constructie en lange afstandsvervoer. Het volledige gamma, van de Renault Master tot de zwaarste bouwvoertuigen, is in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Renault Trucks is onderdeel van de Volvo Group: een van ’s werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service . De Volvo Group heeft wereldwijd ongeveer 104.000 mensen in dienst, heeft productiefaciliteiten in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2019 bedroeg de netto-omzet van de Volvo Group 40,5 miljard euro (432 miljard SEK). De Volvo Group is een beursgenoteerd bedrijf met het  hoofdkantoor in Göteborg, Zweden. De aandelen van Volvo zijn genoteerd aan Nasdaq Stockholm.

Links

U kunt er op vertrouwen dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn bij ons. Ons privacy statement vindt u hier. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen? Neem dan contact met ons op en we zullen uw gegevens verwijderen