Zandbergen Group volledig over op Volvo FM-trekkers


De Rijnburgse rozengroothandel Zandbergen Group heeft geïnvesteerd in vier Volvo FM 330 4x2 trekkers, die werden geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg. Theo Mulder BV verzorgde de restyling van de bestaande opleggers. De vrachtwagencombinaties worden ingezet in het dagelijks werkverkeer rond de bloemenveilingen in Rijnsburg, Aalsmeer en Naaldwijk. Doorslaggevend bij de keuze voor Volvo Trucks waren de uitstraling van de Volvo FM en het grote vertrouwen in de dealer.


Met de aankoop van de vier trucks is het volledige wagenpark van Zandbergen vernieuwd: er werden drie trekkers en een bakwagen vervangen. Logistiek manager Michel Voogt: “Volvo Group Truck Center heeft in het verleden een hoog serviceniveau laten zien en dat hebben ze wederom waargemaakt. We zijn van a tot z ontzorgd. Ze hebben ons geadviseerd over welke configuratie het beste bij onze werkzaamheden past en er samen met de carrosseriebouwer voor gezorgd dat trekkend en getrokken materieel een sluitend geheel vormen. Zo zijn de remsystemen van de trailers compatibel gemaakt met het adaptieve remsysteem van de truck. Ook is de hoogte van de koppelschotel zo uitgemeten dat de opleggers volledig horizontaal liggen en uitwisselbaar zijn.”

Zuinige 11-liter Euro 6-motor
De Volvo FM-trekkers zijn uitgerust met de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak met 12 versnellingen, aangedreven door een zuinige 11-liter Euro 6-motor. Zandbergen heeft gekozen voor een luxe cabine met Driver-pakket en Audio Advanced-pakket met onder meer USB- en Bluetooth-aansluiting zodat de chauffeurs handsfree kunnen telefoneren. Goede bereikbaarheid onderweg is essentieel in de dynamische logistiek van de bloemenhandel. De Volvo-trucks zijn standaard voorzien van Electronic Stability Program (ESP), Lane Keeping Support en Forward Collision Warning met noodremfunctie. Als er een frontale botsing dreigt, waarschuwt het intuïtieve Collision Warning-systeem de chauffeur door een lamp op de voorruit te projecteren, alvorens de noodrem automatisch te activeren. Voor extra veiligheid achter het voertuig en schadepreventie is gekozen voor een camerasysteem af fabriek, waarmee met behulp van een geïntegreerd en goed afleesbaar kleurendisplay veilig gerangeerd kan worden.


Over de Zandbergen Group
De Zandbergen Group bestaat uit de bedrijven F.J. Zandbergen & Zn, importbedrijf GF Trading en Roseportal, een webportaal voor kwekers en kopers. De vrachtwagencombinaties worden voor al deze bedrijven ingezet voor het transport van verse bloemen tussen de veilingen en de overslaglocatie op Zandbergens hoofdvestigingen in Rijnsburg. Hier worden ingekochte rozen omgepakt, op water gezet en klaargemaakt voor o.a. de export en de verkoop aan supermarkten. Op deze manier werden er in 2015 werden meer dan 500 miljoen rozen vermarkt. Voor vervoer naar buitenveilinglocaties werkt Zandbergen Group samen met externe transporteurs.