Twee Volvo FMX 10x4 kippers met I-Shift kruipversnellingen voor Markus

Bij aannemingsbedrijf Markus in Halfweg zijn onlangs twee nieuwe Volvo FMX 10x4 kippers in gebruik genomen. Bijzonder is de toepassing van de I-Shift met kruipversnellingen, bedoeld om op lage snelheden te manoeuvreren en voor veel trekkracht in zwaar terrein. Bovendien zorgen de lage toerentallen voor een lager brandstofverbruik. Markus kwam tot deze configuratie in samenspraak met Volvo Group Truck Center Amsterdam.

De twee Volvo FMX 10x4 kippers zijn af fabriek voorzien van een luchtgeveerd 27-tons (technisch 33-tons) tandemstel met gestuurde naloopas. De trucks hebben een GVW van 47 ton, met een laadvermogen van ruim 29 ton. Vanwege de inzet - transport van zand, grind en andere losgestorte materialen in grond-, weg- en waterbouw - is gekozen voor de I-Shift met overdrive en twee kruipversnellingen. “Met de trekkracht van de kruipversnellingen kan de chauffeur een stuk gemakkelijker op lage snelheid op de juiste plek komen, zeker in combinatie met de gestuurde naloopas”, aldus Ferry Lörinc, verantwoordelijk voor het materieel bij Markus. “Tegelijkertijd realiseren we door de lagere toerentallen in de overdrive een flinke brandstofbesparing op de snelweg.”

Met de trekkracht van de kruipversnellingen kan de chauffeur een stuk gemakkelijker op lage snelheid op de juiste plek komen, zeker in combinatie met de gestuurde naloopas.

Ferry Lörinc

Functioneel

De nieuwe Volvo FMX-trucks vervangen twee 8x8 widespread kippers van Terberg. Ferry Lörinc: “Volledig aangedreven door het zand ploegen, wordt in dit werk steeds zeldzamer; de tendens is dat er meer over rijplaten gereden wordt en dan is voor ons een 10x4 asconfiguratie een geschiktere optie.” Naast een besparing op brandstof en onderhoudskosten, biedt de vijfassige configuratie het voordeel van een lager eigen gewicht en dus een hoger laadvermogen. Ook de lichtgewicht, niet-geïsoleerde kipper draagt hieraan bij.

Samenwerking

Aan de basis van de keuze voor Volvo Trucks ligt de samenwerking met Volvo Group Truck Center Amsterdam, waar Markus al jaren voor onderhoud komt. Zo heeft Markus onder meer een Volvo FM voor het transport van kranen, shovels en walsen tot 17 ton. Lörinc: “We hebben goede ervaringen met Volvo Group Truck Center. Ook voor deze order hebben ze uitvoerig gekeken naar wat functioneel is voor onze bedrijfsvoering. Naar aanleiding daarvan zijn we op deze configuratie uitgekomen.”

We hebben goede ervaringen met Volvo Group Truck Center. Ook voor deze order hebben ze uitvoerig gekeken naar wat functioneel is voor onze bedrijfsvoering.

Ferry Lörinc

Regionaal

Markus is een regionale aannemer met circa 80 medewerkers. Het bedrijf is actief op het gebied van infra, saneren, slopen, waterbouw en natuurbouw in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Markus profileert zich als partner aan de basis. En dat heeft eigenlijk alles in zich wat het bedrijf doet, namelijk zorgen dat er verder gebouwd kan worden. Markus verzorgt eveneens de coördinatie van grondstoffen voor projecten en verhuurt tijdelijke voorzieningen zoals bruggen, pontons en rijplaten. In 1995 werd het bedrijf overgenomen door Boskalis, sinds begin 2017 is het weer een zelfstandige bv. Ferry Lörinc: “Een goede stap, omdat wij toch wat kleinere projecten hebben. We zullen echter blijven samenwerken.”