Staay Food Group neemt zes Volvo FH 460 6x2-trekkers in gebruik

Staay Food Group heeft onlangs zes nieuwe Volvo FH 6x2-trekkers in gebruik genomen. De 460 pk drieassers met Globetrotter XL-cabine zijn uitgerust met een elektro-hydraulisch gestuurde voorloopas en zullen worden ingezet voor transport van groente en fruit binnen Europa. Voor de trucks is een Volvo Gold contract afgesloten. Dit houdt in dat de voertuigen continu online worden gemonitord door de dealer Volvo Group Truck Center Alblasserdam. 

De zes nieuwe combinaties van Staay Food Group bestaan uit Volvo FH 460 6x2-trekkers met Schmitz CargoBull koeltrailers. Deze combinaties zijn onderdeel van een wagenpark van bijna dertig voertuigen waarmee het bedrijf het eigen vervoer verzorgt binnen Europa. De nieuwe Volvo FH-trucks worden gestationeerd in Vleuten, waar Staay Food Group een vestiging heeft voor teelt, inkoop en afzet van hardfruit (appels en peren).

Door te kiezen voor een 6x2-configuratie met hefbare voorloopas kunnen wij de combinaties altijd zo brandstofzuinig mogelijk inzetten.

Remco Plooij, wagenparkbeheerder en transportplanner bij Staay Food Group

Brandstofefficiency

Het doel van Staay Food Group is om klanten zo snel mogelijk het beste, dagverse product direct van het land te leveren met een minimum aan toegevoegde kosten. Remco Plooij, wagenparkbeheerder en transportplanner bij Staay Food Group: "In alle aspecten is gezocht naar een zo groot mogelijke brandstofefficiency. Onze internationaal transport trucks rijden ofwel met zware belading, ofwel vrij licht met emballagemateriaal zoals inklapbare fusten. Door te kiezen voor een 6x2-configuratie met hefbare voorloopas kunnen wij de combinaties altijd zo brandstofzuinig mogelijk inzetten." De trekkers zijn tevens voorzien van een compleet Airflow-pakket met dakspoiler, lange zijfenders en chassisskirts. Ook aan veiligheid en chauffeurscomfort is gedacht. Zo zijn de Globetrotter XL-cabines uitgerust met I-Park Cool, Volvo Trucks' geïntegreerde standkoeling. In de Globetrotter-box zijn de originele verstralers geïnstalleerd waarmee de chauffeur ook op slecht verlichte plattelandswegen goed zicht heeft.

 

Volvo Gold Contract

Voor alle Volvo FH-trekkers heeft Staay Food Group een Volvo Gold Contract afgesloten. Door middel van een telematicgateway (TGW) kan de servicecoördinator bij Volvo Group Truck Center de conditie van essentiële functies van de trucks realtime volgen. Dit maakt het mogelijk om, zo nodig, onderdelen op afstand te kalibreren, de chauffeur te assisteren en preventief onderhoud in te plannen op momenten dat het past in de planning van Staay Food Group. "Volvo Group Truck Center ontzorgt ons hiermee", aldus Plooij. "Als er iets mankeert aan de truck, wordt dat direct gedetecteerd. Dit neemt ons de zorg voor het wagenpark uit handen en vertaalt zich in een hoge uptime." Het vertrouwen in Volvo Trucks en de dealer wordt onderstreept door de bestelling van een FM 460 6x2 bakwagen met gekoelde laadbak. Deze wordt binnen enkele maanden geleverd.

 

Over Staay Food Group

Onder het motto 'Straight from the heart' levert Staay Food Group een breed en diep assortiment van verse groenten en fruit. Vanuit het hoofdkantoor in Papendrecht beheerst Staay Food Group met tien dochterbedrijven in Nederland, Polen, Spanje en Costa Rica de complete keten van teelt, verwerking, import, export en transport. Het bedrijf teelt op eigen locaties in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt wereldwijd nauw samengewerkt met geselecteerde telers en leveranciers.