Van Roon zet Volvo FH 500 8x4 in voor Railinfra

Voor werkzaamheden aan het spoor heeft aannemingsbedrijf Van Roon Rail B.V. in Asperen een Volvo FH 500 8x4 tridem aangeschaft. De asconfiguratie, met 10-tons vooras en gestuurde naloopas, kwam tot stand in nauwe samenwerking met Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Gorinchem. VSU in Utrecht verzorgde de opbouw met autolaadkraan en haakarm.

Volvo FH 10-tons vooras

De Volvo FH zal worden ingezet voor het afvoeren van oude spoormaterialen en het op locatie brengen van Van Roons spoorwegmachines. Uitgangspunt bij de specificatie van de Volvo FH was de optimale combinatie van kracht, nuttig laadvermogen en wendbaarheid. De 10-tons vooras biedt extra laadvermogen bovenop het gewicht van schrootarm en haakarm. Door de 8x4 chassis met gestuurde naloopas heeft de truck een korte draaicirkel en is vrijwel overal langs het spoor in te zetten. Volvo Dynamic Steering, Volvo’s innovatieve stuurtechnologie, maakt de truck ook bij lage snelheden gemakkelijk stuurbaar: de elektromotor op het hydraulische stuursysteem zorgt voor stabiliteit en extra stuurkracht wanneer dat nodig is.

Een belangrijk voordeel van Volvo Trucks was dat dit merk een 8x4 met 10-tons vooras af fabriek kan leveren.

Ben van Roon, directeur-eigenaar:

Volvo FH 8x4 tridem

Containerwagen

Van Roon Rail B.V. werkt aan trein-, tram- en metrospoornetwerken in binnen- en buitenland. Het eigen materieel bestaat onder meer uit spoorkranen en shovels voor het herstellen, vernieuwen, plaatsen en verwijderen van spoorwegonderdelen, overwegbevloering en fysieke afscheidingen. Voor het transport van deze machines heeft Van Roon drie eigen trucks met dieplader tot zijn beschikking. De Volvo FH kan ook als containerwagen worden ingezet voor het afvoeren van puin, dwarsliggers en spoorstaven naar de eigen verwerkingsinrichting in Vuren. 

Volvo FH 10-tons vooras af fabriek

10-tons vooras af fabriek

Ben van Roon, directeur-eigenaar: “Een belangrijk voordeel van Volvo Trucks was dat dit merk een 8x4 met 10-tons vooras af fabriek kan leveren. Dat is prijstechnisch gunstig en biedt ook meer kwaliteitszekerheid. Onze verkoopadviseur bij Volvo Group Truck Center had goede, passende ideeën over de specificaties en over de opbouw. Zij komen gemaakte afspraken zonder mankeren na. Daarbij kunnen we dag en nacht rekenen op de service van de dealer. Dat is belangrijk, aangezien wij zelf ook ‘24/7’ voor onze klanten klaarstaan.”