C.J. Vianen continueert partnerschap met Volvo Group Truck Center

Bij C.J. Vianen Flowerexport in Rijnsburg werden onlangs vier nieuwe bedrijfswagens afgeleverd. Het betreft twee Volvo FH-bakwagens, een Volvo FM-trekker en een Renault Master chassiscabine in een extra-volume uitvoering. Met deze aanschaf continueert C.J. Vianen haar jarenlange partnerschap met Volvo Group Truck Center Rijnsburg.

C.J. Vianen Flowerexport verwerkt dagelijks duizenden partijen dagverse bloemen en groenproducten. Het wagenpark bestaat uit modern, geconditioneerd materieel. Naast twee Renault Masters voor het uitrijden van bestellingen in de buurt, rijdt de bloemenexporteur met drie Volvo FH 420 Globetrotters vrachtwagencombinaties voor de dagelijkse ritten naar Groot-Brittannië en drie Volvo FM-trekkers met oplegger voor het transport van de veilingen naar het eigen, 16.000 m2 grote magazijn in Rijnsburg. Het overige transport, naar zeventien landen binnen en buiten Europa, wordt uitbesteed aan vaste transportpartners.

Chauffeurscomfort
C.J. Vianen verving twee Volvo FH’s en een Volvo FM uit haar vloot voor nieuwe modellen, respectievelijk gemotoriseerd met een 420 en 370 pk Euro 6-commonrail motor. Dat de bloemenexporteur chauffeurscomfort hoog in het vaandel heeft, blijkt uit de keuze voor de geïntegreerde standkoeling I-ParkCool, evenals diverse comfortverhogende pakketten zoals het 2-persoons Rest&Relax- en Audio Advanced-pakket.

Verlaagd chassis
Daarnaast investeerde het bedrijf in een Renault Master in een extra-volume uitvoering. “Het verlaagde chassis met hoge laadbak maakt deze chassis-cabine geschikt voor het laden van ‘Deense containers’, de standaardkar in onze branche”, vertelt Operational Director Robbert Judels. “De lage instap maakt tevens het in- en uitladen gemakkelijker door de minder steile hellingshoek van de laadklep.”

Reparatie- en onderhoudscontract
Zowel de Volvo-trucks als de Renault Master werden geleverd door Volvo Group Truck Center. “Een garage waar service voorop staat”, oordeelt Robbert Judels. “Daarbij hebben ze aan een half woord genoeg en neemt de verkoper zeer uitgebreid de tijd om, samen met de carrosseriebouwers, precies die voertuigen te leveren waar wij behoefte aan hebben.” De opbouw van de geconditioneerde laadbakken is verzorgd door Theo Mulder in Rijnsburg, de koeltrailers werden geleverd door Heijwo in Maasdijk. Op alle voertuigen is een uitgebreid reparatie- en onderhoudscontract afgesloten bij Volvo Group Truck Center. “Daarmee hebben we voor een vast maandbedrag de zekerheid dat ons trekkend materieel in de beste conditie verkeert, inclusief banden en laadkleppen”, aldus Judels.

Innoveren
Investeren in innovatie kenmerkt C.J. Vianen. Robbert Judels: “In 17 jaar tijd is de eenpersoonszaak van Joost Vianen gegroeid naar een exportbedrijf met 160 medewerkers. De moderne aanpak is een van de pijlers van dat succes. Klanten kunnen bestellen via een webshop en een groot deel van het hele magazijnproces is geautomatiseerd, van het naar de juiste docks sorteren van bestellingen tot het afvoeren van lege fusten. Scan- en camerasystemen controleren de uitgaande goederen.”