Van Daalen kiest Volvo FH 500 met I-Shift Dual Clutch voor koeltransport

Van Daalen Transport in Maasdijk heeft in totaal twintig Volvo FH 500 6x2- bakwagens voor geconditioneerd transport besteld bij Volvo Group Truck Center. Tien trucks worden in het najaar afgeleverd, de overige tien staan gepland voor 2018. Van Daalen Transport kiest voor het eerst voor de 500-pk uitvoering met I-Shift Dual Clutch omdat deze innovatie het bedrijf in staat stelt een nog beter rijcomfort en hogere gemiddelde transportsnelheid te realiseren. Volvo Group Truck Center verzorgt de aflevering in samenwerking met Transportkoeling Maasdijk.

Van Daalen Transport is, samen met zusterbedrijf Cargoboss, gespecialiseerd in internationaal geconditioneerd groupagetransport van met name groenten, fruit, bloemen en planten. De twintig nieuwe Volvo FH-bakwagens zullen voornamelijk worden ingezet op dagelijkse ritten richting Duitsland. De trucks zijn voorzien van een gekoelde laadbak en milieuvriendelijke TRS aggregaatkoeling, die wordt aangedreven door de motor en zal worden opgebouwd door Transportkoeling Maasdijk.

I-Shift Dual Clutch
Met de investering borgt Van Daalen het streven naar snelheid, service en kwaliteit. Voor I-Shift Dual Clutch is gekozen na uitwisseling van ervaringen met collega-vervoerders en proefritten op het circuit van Spa-Francorchamps. Door de dubbele koppeling valt het vermogen niet terug tijdens schakelmomenten. Vooral op heuvelachtige trajecten resulteert deze technologie in een hogere gemiddelde snelheid. De trucks zijn tevens uitgerust met Volvo I-Shift met Long Haul schakelsoftware en I-See. Dit systeem staat in verbinding met een centrale, topografische database waarin alle wegen in Europa zijn opgeslagen. Door te anticiperen op de komende stijgingen en dalingen in de route, kiest de automatische versnelling een schakelstrategie die optimaal gebruik maakt van de bewegingsenergie van de truck. Dit bespaart brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot.

Veiligheidsvoorzieningen
Van Daalen Transport hanteert de hoogste veiligheidsnormen en was de eerste transportonderneming die alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen liet inbouwen bij de introductie van de nieuwe Volvo FH4 in 2012. Ook nu kiest het bedrijf weer voor het volledige Active Safety-pakket dat, naast de inmiddels wettelijk verplichte Forward Collision Warning met noodremfunctie en Lane Keeping Support, tevens voorziet in Lane Change Support en Driver Alert Support. De destijds gelanceerde I-ParkCool geïntegreerde standairco is ook weer ingebouwd.

Volvo Gold Contract
Het gezamenlijk wagenpark telt 120 vrachtwagens. Voor de trucks van Van Daalen, alle Volvo-trucks, evenals voor de bijbehorende aanhangers is een Volvo Gold Contract afgesloten. Met dit reparatie- en onderhoudscontract fungeert Volvo Group Truck Center als one-stop-shop voor de transportondernemer omdat ook reparatie, onderhoud en keuringen aan de aanhangers, koelaggregaten en laadkleppen door Volvo Group Truck Center worden uitgevoerd. De servicecoördinator staat via de telematicgateway continu in contact met elke truck om de vitale functies te monitoren. Wanneer nodig, neemt Volvo Group Truck Center contact op met de wagenparkbeheerder van Van Daalen Transport om een afspraak te maken voor onderhoud. Ook kunnen bepaalde software-updates en kalibraties op afstand worden uitgevoerd. Met deze service is Van Daalen altijd verzekerd van een optimale beschikbaarheid van het materiaal.