Zeven Volvo FH 420 X-low Globetrotter XL voor Saan Trucking

De show moet doorgaan, dat is de basis van het ondersteunen van live-entertainment en tevens de missie van Saan Trucking. Het transport is onderhevig aan een strakke planning. Concerten, festivals, shows en evenementen zijn een 24/7 industrie. Voor het transport nam Saan Trucking onlangs zeven Volvo FH 420 Globetrotter XL trekkers in gebruik. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center Amsterdam.

Saan Trucking heeft een uitgebreide vloot trekkende en getrokken eenheden. Onlangs werden daar zeven nieuwe antracietgrijze Volvo FH 420 4x2 X-low trekkers aan toegevoegd. Rogier Lecluse, Manager Operations: “We hebben samen met Volvo Group Truck Center gezocht naar de juiste configuratie voor ons werk. De X-low trekkers zijn voorzien van een hefbare schotel en kunnen daardoor in principe iedere trailer aankoppelen. De trucks zijn voorzien van een Globetrotter XL-cabine voor een comfortabele leef- en werkomgeving. Daarnaast hebben ze alle denkbare veiligheidsopties als Forward Collision Warning met noodremfunctie, Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Keeping Support (LKS) en Lane Changing Support (LCS), Bi-Xenon verlichting en Driver Alert Support (DAS). Voor extra comfort zorgt I-ParkCool, de revolutionaire standkoeling af fabriek.”

Europese Volvo-netwerk
Naast het product was voor Saan Trucking het serviceaspect en de Volvo-organisatie van doorslaggevend belang. Rogier Lecluse: “Het netwerk van Volvo Trucks is in heel Europa te vinden. We zijn overal in Europa, op circa 1100 plaatsen altijd verzekerd van service en onderhoud. Daarbij is er een coördinerende rol voor Volvo Group Truck Center weggelegd. Zij begrijpen dat we ons geen stilstand kunnen permitteren. En mocht er toch wat gebeuren dan kunnen we terugvallen op Volvo Action Service On Call.”

Europees contractpartner
Saan Trucking biedt transportoplossingen op maat voor de live-entertainment in heel Europa. Dat maakt dat Saan Trucking overal in Europa te vinden is: van dance-evenementen tot de Volvo Ocean Race, maar ook bij een theatershow. Het is een internationale wereld, bijvoorbeeld de Volvo Ocean Race die voor haar startevenement in Alicante een beroep deed op de expertise van Saan Trucking. Later werd het bedrijf ook ingeschakeld voor de stop-over in Scheveningen en de laatste etappe naar Göteborg.