Nippon Express gaat over op Volvo-trucks

Nippon Express Euro Cargo B.V. vervangt alle vrachtwagens uit haar wagenpark voor Volvo-trucks. De eerste voertuigen, vijf Volvo FH 460 Globetrotter XL trekkers en twee Volvo FM bakwagens, werden onlangs geleverd door Volvo Group Truck Center Amsterdam en Aalsmeer. Hier komen ook alle trucks en trailers in onderhoud.

Nippon Express is een van de grootste multinationale logistieke dienstverleners ter wereld. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk voor intermodaal transport van hoogwaardige goederen, voor het merendeel van en naar Azië. De Nederlandse divisie is gevestigd op diverse locaties in Amsterdam en Rotterdam. Het zwaartepunt van de bedrijfsactiviteiten ligt op warehousing en distributie van lucht- en zeevracht. Vijfentachtig procent van het wegtransport wordt uitbesteed, de andere vijftien procent van het wegtransport komt voor rekening van eigen trucks.

Benelux
“De nieuwe Volvo-trucks zullen worden ingezet binnen de Benelux”, vertelt Paul la Grouw, Manager Forwarding bij Nippon Express Euro Cargo B.V. “Eén Volvo FM is opgebouwd als koelwagen voor transport van bloemen, planten en farmaceutica, de andere bakwagen zal worden gebruikt als verhuiswagen.” Hertoghs in Roosendaal verzorgde de opbouw.

Vanuit eigen kracht
“Volvo Group Truck Center kwam met vlag en wimpel door de selectie”, aldus La Grouw. “Ze vielen als organisatie op door hun aandacht en het werken vanuit eigen kracht. Na een aantal presentaties is ons een demotruck ter beschikking gesteld die we voor alle verschillende werkzaamheden hebben ingezet, zowel lokaal als op de langere afstand. Het lage dieselverbruik van de Volvo FH viel daardoor direct op. Ook onze chauffeurs waren lovend over het comfort en de technische mogelijkheden. Het product steekt gewoon goed in elkaar." De Volvo-trucks zijn uitgerust met alle denkbare voorzieningen qua veiligheid en comfort. De Volvo FH-trekkers, bedoeld voor de langere afstanden, hebben I-ParkCool geïntegreerde standkoeling en I-Shift.

Onderhoudscontract
De trucks zijn verder voorzien van een Volvo Gold Contract en zijn via de ingebouwde telematicgateway, online verbonden met de werkplaats in Aalsmeer. Door de conditie van de trucks op afstand realtime te monitoren, kan service en reparatie worden ingepland op de momenten dat dat ook echt nodig is. Paul La Grouw: “We hebben een onderhoudscontract waarbij Volvo Group Truck Center ons volledig gaat ontzorgen. Zowel de trucks als de trailers komen bij hen in onderhoud.”