Nedcargo Logistics investeert in veiligheid en duurzaamheid

Nedcargo Logistics is gespecialiseerd in transport en distributie van levensmiddelen, wijnen, gedistilleerde dranken en non-food in de Benelux. Het wagenpark wordt in de komende maanden uitgebreid met veertien Volvo-trucks in verschillende configuraties. Tien eenheden voor de vestigingen in Nederland (Waddinxveen, Haaften, Zoetermeer, Soesterberg en Nederasselt) en vier eenheden voor België. De trucks worden geleverd door Volvo Group Truck Center.

Nedcargo International is de nieuwe naam voor Van Uden Logistics, Forwarding en Multimodal. Ook Eurobrokers uit Zellik, België, dat vorig jaar door Nedcargo werd overgenomen, gaat verder onder deze naam. Jurgen Mook, Transport & Distribution Director: “De naamswijziging markeert een nieuwe stap in de ontwikkeling van ons bedrijf en onze dienstverlening waarin logistics, multimodal en forwarding elkaar ook buiten onze landsgrenzen versterken. Door synergie kunnen wij een oplossing op maat aanbieden voor de gehele supply chain, waarbij we kijken naar de voor de klant meest optimale oplossing. De nieuwe naam onderstreept bovendien onze nationale en internationale ambities, waarin we willen werken aan de realisatie van een logistieke keten zonder verspilling van onder andere milieu, kosten, tijd en voedsel. Dat uit zich onder meer in een zeer hoge beladingsgraad en synchromodale oplossingen. Maar ook in ons materieel, we kijken nadrukkelijk naar de TCO, de CO2 footprint en, in het kader van mvo, naar veiligheid voor onze mensen en de medeweggebruikers.”

Volvo heeft een lage TCO
De keuze voor Volvo past in het streven van Nedcargo. “We hebben verschillende merken onderzocht. Volvo kwam er in de TCO-berekeningen het beste uit. Ook hebben we samen met Volvo Group Truck Center gekeken naar de juiste configuratie voor de diverse soorten werk die we hebben. Zo zijn er vier Volvo FH 420 Globetrotter 4x2-trekkers, vijf Volvo FM 420 Globetrotter 4x2-trekkers en tot slot vijf Volvo FM 330 bakwagens voor de fijnmazige distributie.” De belettering is verzorgd door Rextom Reclametechniek in Ede, dat in de loop van dit jaar het gehele wagenpark van Nedcargo zal omkleuren.

Veiligheid als kernwaarde
Jurgen Mook: “Omdat we bij Nedcargo werken met consumptiegoederen, staan voedselveiligheid en veiligheid in het algemeen voor ons op de eerste plaats. Ook voor Volvo Trucks is veiligheid een van de kernwaarden. Het merk loopt daarin echt voorop. De nieuwe trucks zijn uitgerust met alle mogelijke veiligheidsopties. Dat is goed voor onze mensen, maar ook voor de medeweggebruikers. Dat is echter niet genoeg, we zijn in samenwerking met EVO een traject gestart voor meer veiligheidsbewustzijn bij onze mensen. Veiligheid gaat overigens hand-in-hand met zuinig en anticiperend rijden. Het zijn zaken waar we ook onze mentor-chauffeurs op inzetten. Zij coachen hun collega’s. En zuinig rijden begint met een goede voertuiginstructie. En dat is, zo weten we uit ervaring, in goede handen bij Volvo Group Truck Center.”