Honderdste truck van Kees in ’t Veen Tanktransporten is een Volvo FH 460 Globetrotter XL

Onlangs werd de honderdste truck afgeleverd aan Kees in ’t Veen Tanktransporten. Het betrof een Volvo FH 460 Globetrotter XL, waarvan er nog eens tien in bestelling staan. De brandstofeconomie van de Volvo FH en de service die zij krijgen van Volvo Group Truck Center gaven de doorslag. De truck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Rotterdam.

Kees in ’t Veen Tanktransporten, gevestigd in Europoort-Rotterdam, is specialist op het gebied van tank- en tankcontainertransport van gevaarlijke en ongevaarlijke stoffen. Gedacht moet worden aan het vervoer van chemische producten zoals zuren, logen, waterstofperoxiden, koelgassen en levensmiddelen zoals bier en fruitsappen, een totaalconcept. Jeffrey in ’t Veen: “De honderdste truck in nog net geen dertig jaar. Voor ons is het het belangrijkste dat we een partnerschap aangaan met onze klanten. Dat moet tot uiting komen in de manier van werken: kwaliteit en flexibiliteit, onze chauffeurs en ons wagenpark. We zijn de afgelopen jaren juist door het leveren van kwaliteit blijven groeien, een perfecte basis om te blijven investeren in mensen en materieel. Onze chauffeurs en vrachtwagens zijn ons visitekaartje.” De honderdste truck is een Volvo FH 460 Globetrotter XL 4x2, voorzien van alle denkbare veiligheidsopties en compleet uitgerust voor de chauffeur, onder meer met I-ParkCool. “We hebben gekozen voor het FH Light Concept. Het mooie van Volvo Trucks is dat ze erin geslaagd zijn een laag eigen gewicht te realiseren zonder dat er concessies gedaan worden aan bijvoorbeeld veiligheid of comfort. We merken dat de uitstraling van ons wagenpark, en zeker de uitrusting van de trucks, voor veel chauffeurs de reden is om te kiezen voor ons als werkgever.”

Relatie van groot belang
Voor Kees in ’t Veen Tanktransporten is naast het product de relatie met de dealer van groot belang. “Wij kunnen lezen en schrijven met Volvo Group Truck Center. De nieuwe trucks zijn allemaal uitgerust met een Volvo Gold Contract, dat betekent dat de conditie van de truck real time gevolgd wordt. De beschikbaarheid van de truck wordt daarmee groter. Daarnaast zijn we een traject gestart waarbij we de nieuwe trucks van een goede afleverinstructie voorzien, de prestaties volgen en uiteindelijk straks trainingen on the job zullen geven aan onze chauffeurs. Naast het feit dat de trainingen meetellen voor Code 95 zien we dat onze chauffeurs enthousiast zijn over de instructies. Volvo Group Truck Center heeft enorme stappen gemaakt in hoe zij de ondernemer kan helpen het beste uit de truck te halen,” stelt Jeffrey In ’t Veen.

Compleet pakket
Ontzorgen sluit naadloos aan op de filosofie van Kees in ’t Veen Tanktransporten. Op het terrein van het bedrijf worden meerdere activiteiten ontplooid zoals opslag, reiniging, opwarmen, reparatie van tankopleggers en transport. “Uiteindelijk gaat het de opdrachtgever om het complete pakket. Dat is de reden dat we alles rondom het wegtransport gebundeld hebben. Het maakt ons flexibeler en sneller.”