Volvo Group Truck Center zet grote stap richting verdere duurzaamheid

Sinds juli is Volvo Group Truck Center (VGTC) Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd. Met deze nieuwe mijlpaal heeft VGTC een prachtig vervolg gegeven aan de eerdere certificering ‘Erkend Duurzaam’ van voorgaande jaren. VGTC is, als dochteronderneming van Volvo Trucks AB uit Zweden, één van de koplopers met het Erkend Duurzaam Plus certificaat. Het certificaat geldt voor alle dealervestigingen ínclusief Transportkoeling Maasdijk. 

Zorg voor het milieu

Volvo Trucks heeft al jaren, naast kwaliteit en veiligheid, het zorgdragen voor het milieu als kernwaarde in het beleid opgenomen. “De certificering Erkend Duurzaam Plus ligt helemaal in lijn met het beleid van Volvo Trucks en onze truck centers” aldus Remko Bal, Technical Operations manager bij VGTC. “In al onze werkplaatsen besteden wij aandacht aan het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen, zoals reinigingsmiddelen maar bijvoorbeeld ook persoonlijke beschermingsmiddelen voor onze technici”. Onlangs heeft VGTC geïnvesteerd in duurzame oplossingen op diverse dealervestigingen, zoals het installeren van ledverlichting en het vervangen van oude apparatuur voor energiezuinige alternatieven. “Ook afvalmanagement is een thema dat de laatste jaren een steeds belangrijkere rol is gaan spelen” vertelt Remko Bal. “Wij werken samen met gespecialiseerde partners voor gescheiden afvalinzameling. Gezamenlijk besparen we een hoop kosten én zorgen we voor een verantwoorde afvoer van onze afvalstromen.” 

Duurzaam transport

In de transportbranche speelt maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid net als in de meeste bedrijfstakken een steeds grotere rol. Onder andere als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving gaan transportondernemers op zoek naar duurzame partners voor de aankoop en het onderhoud van hun wagenpark. Schonere transportoplossingen, lage CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik komen in ieder verkoopgesprek aan de orde. Elektrische voertuigen komen in de bedrijfswagensector steeds vaker voor. “Met de introductie van de nieuwe elektrische Renault Master Z.E. hebben wij ervoor gezorgd dat onze technici de juiste opleidingen hebben gekregen. Zo verzekeren wij ons ervan dat onze klanten altijd de beste oplossing krijgen en dat ons personeel voorbereid is op de allernieuwste technieken in de mobiliteitsbranche. Hierdoor zijn wij tevens een aantrekkelijke werkgever voor veel beginnende monteurs”.  

Blik op de toekomst

Algemeen directeur Kees Visser is blij met het nieuwe certificaat. “Het toont aan dat we de afgelopen jaren de juiste weg zijn ingeslagen voor wat betreft duurzaamheid. Je komt het overal in het bedrijf tegen, bij iedere werknemer. Voorkomen dat onnodig licht brandt of apparatuur onnodig aanstaat zijn simpele voorbeelden waar iedereen alert op is. De recente investeringen in onze panden, maar ook in bijvoorbeeld nieuwe zit/sta-bureaus worden enthousiast door het personeel ontvangen”, aldus Visser. “Zichtbare maar zeker ook onzichtbare maatregelen, zoals nieuwe energiezuinige verwarmings-of ventilatieapparatuur in onze werkplaatsen, zorgen ervoor dat we steeds bewuster met energie en het werkklimaat omgaan. De komende jaren gaan we deze lijn voortzetten”, besluit Visser trots. 

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door Auto Recycling Nederland (ARN).