46 Volvo FH 4x2 I-Save trekkers voor Action

De snel groeiende non-food discounter Action heeft onlangs een order getekend voor 46 nieuwe Volvo’s FH 4x2 met I-Save. De trekkers worden vanaf april in fases afgeleverd. Na een vergelijkingstest tussen vier merken kwam Volvo het beste uit de test. Vooral de gunstige TCO van het voertuig speelde een belangrijke rol in de beslissing. Naast het zuinige brandstofverbruik gaven ook zicht, veiligheid en de goede werkplaatsservice van Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen (LVS Trucks) de doorslag.

1860x1050-action-truck

Na in 1993 te zijn gestart met een winkel in Enkhuizen, is Action nu een succesvolle, snel groeiende non-food discounter met meer dan 1.500 winkels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Polen. De formule van Action is een groot succes: wekelijks bezoeken meer dan 8 miljoen klanten de winkels. Action biedt een breed assortiment van verrassende en dagelijkse producten tegen een lage prijs. Slechts een derde van het aanbod is vast, de rest van het assortiment wisselt. Elke week biedt Action minstens 150 nieuwe producten. De groei van Action en het steeds wisselende assortiment vragen om een goed geplande distributie en een groot wagenpark.

Als iedere druppel telt

Net als voor veel andere vervoerders speelt ook voor Action een gunstige TCO een belangrijke rol bij de keuze voor een truckmerk. De kosten voor brandstof zijn van grote invloed op het bedrijfsresultaat: iedere druppel telt. De Volvo FH met I-Save zette tijdens de demo-inzet bij Action het laagste bandstofverbruik neer. Een van de hoofdredenen voor het bedrijf om een grotere order te plaatsen.

De Volvo FH met I-Save is uitgerust met de D13 Turbo Compound motor met 2.600 Nm koppel. Door dit koppel kan de truck rijden met een lager toerental en in hogere versnellingen waardoor aanzienlijk minder brandstof nodig is. Na inzet bij Action werd een brandstofbesparing van 10% gerealiseerd ten opzichte van een Volvo FH met Step C-motor en zonder concessies te doen aan trekkracht en rijcomfort.

Daarnaast speelde de chauffeurstevredenheid tijdens het testen van de demo een doorslaggevende rol. Ook de goede werkplaatsservice van LVS Trucks en het feit dat Volvo Trucks zich zo inzet voor veiligheid van chauffeur en medeweggebruiker speelden een belangrijke rol in de keuze voor Volvo Trucks.

13 januari 2020