PDI MAAKT EUROPESE AMBITIES WAAR MET RENAULT TRUCKS MASTERS

Onlangs breidde Peter Dekker Installaties (PDI) uit Naaldwijk haar wagenpark uit met een aantal nieuwe Renault Trucks Master gesloten bestelbussen. De toeleverancier van scherminstallaties voor de glastuinbouw heeft gekozen voor functionaliteit, betrouwbaarheid en comfort voor vervoer van monteurs en materialen binnen Europa.

Peter Dekker Installaties (PDI) uit Naaldwijk heeft een waar imperium opgebouwd: klanten van scherminstallaties voor kassen bevinden zich over de hele wereld, tot aan de Verenigde Staten en Australië. Voor het vervoer van monteurs, onderdelen en gereedschappen binnen Europa maakt PDI gebruik van een wagenpark van twintig lichte bedrijfswagens, grotendeels Renault Masters en alle met een Euro 6 Twin Turbo motor. “Aangezien de klussen groter worden, moet er ook steeds meer materiaal meegenomen worden. We hebben daarom fors geïnvesteerd in het wagenpark”, aldus controller Gabriel van Oostenbruggen.

Een bedrijfswagen moet in de eerste plaats functioneel en betrouwbaar zijn. De Renault Master is daarnaast ook een bijzonder complete en comfortabele bus voor een scherpe prijs.

Gabriel van Oostenbruggen, controller bij Peter Dekker Installaties

Dubbellucht en power

PDI zag kans om, sinds de oprichting in 1984, mee te groeien met de markt. Bedrijven werden groter, kassen hoger en ook de vraag naar schermen voor klimaatbeheersing en energiebesparing steeg. De stijgende lijn stelde ook eisen aan het transportmaterieel. De nieuwe Renault Master gesloten bestelbussen met dubbele cabine zijn gemotoriseerd met 170 pk, de achterwiel-aangedreven L3H2 met 165 pk. Van Oostenbruggen: “Vanwege de zware belading en het feit dat we heel Europa doorkruisen, hebben we gekozen voor dubbellucht en veel power.”

Internationaal servicenetwerk

PDI kwam bij toeval terecht bij Volvo Group Truck Center: “De depannagedienst kwam ons ooit te hulp na een ongeval, met een ander merk nota bene. We zijn er daarna niet meer weggegaan. De werkplaats in Maasdijk zit vlakbij ons pand en het serviceniveau is hoog, ook van het internationale servicenetwerk.”

Zonwering, energiebehoud, lichtreductie en insectengaas zijn de meest voorkomende functies van de verschillende schermen uit de koker van PDI. De montage- en bedieningssystemen worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Voor grote en verre installatie- en onderhoudsopdrachten huurt PDI extern transport in. Werk binnen Europa wordt grotendeels met een eigen vrachtwagen geklaard.