GREVE BANDEN SNEL TER PLAATSE MET RENAULT MASTER

Greve Banden, gevestigd in De Lier (Westland), heeft onlangs een extra Renault Master L3H2 aangeschaft. De gesloten bestelbus is gemotoriseerd met een 145 pk Twin Turbo Euro 6-motor. De bandenspecialist kiest voor de Renault Master vanwege het lage eigen gewicht, de lage instap en goede prijs-kwaliteitverhouding. Net als voor alle eerder aangeschafte Renault Masters is een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten bij Volvo Group Truck Center in Maasdijk.

De laadruimte van de nieuwe Renault Master, bedoeld voor het vervoer van onder meer vrachtwagenbanden, is afgetimmerd met betonplex. Zeven andere Renault Masters die het bedrijf op de weg heeft, zijn ingericht met een bandenmachine voor het demonteren en monteren van banden op personenauto’s en bedrijfswagens. Ook is alternerende attentieverlichting gemonteerd. Dit is verplicht voor voertuigen met een ontheffing voor het rijden over de vluchtstrook.

Laadvermogen
“In alle gevallen kiezen we voor de Renault Master, omdat de lage laadvloer het naar binnen en buiten rollen van banden over de oprijplank aanzienlijk vergemakkelijkt”, vertelt eigenaar Wilco Greve. “Voor de servicebussen is bovendien het eigen gewicht van belang. De demonteermachines wegen bijna een ton, door het lage leeggewicht van de Master houden we voldoende laadvermogen over voor banden, wielen en andere onmisbare materialen.”

Gunstige aanschafprijs
Greve Banden bestaat sinds 2010. “Bij de start kochten we in één keer vier bestelbussen. De gunstige aanschafprijs van de Renault Master gaf toen de doorslag”, aldus Wilco Greve. Zijn bedrijf maakte in korte tijd een flinke groei door. Met 35 medewerkers biedt de bandenspecialist een uitgebreid dienstenpakket, waaronder banden wisselen, repareren en herprofileren, bandenopslag, pechhulp, 24-uurs bandenservice voor de zakelijke markt en alle benodigde services op locatie voor professionele wagenparken. Daarnaast nam Greve Banden begin 2017 een bandengroothandel over.

Reparatie- en onderhoudscontract
Wilco Greve: “Met onze groothandelsactiviteiten garanderen we levering binnen drie uur. Onze klanten, veelal garagisten, rekenen op onze snelheid. Ook worden we dagelijks gemiddeld zeven keer naar een pechgeval geroepen. Een betrouwbaar wagenpark is dus een vereiste, evenals een betrouwbare werkplaats. We hebben voor alle Renault Masters een volledig reparatie- en onderhoudscontract afgesloten bij Volvo Group Truck Center, waar we de Masters ook aangeschaft hebben. Het is een serieuze partner die snel schakelt en dat is essentieel, want ‘geen tijd’ is geen optie in ons werk.”

Over Renault Trucks
Renault Trucks biedt een uitgebreid voertuigengamma – van 2,8 tot 120 ton – geschikt voor leveringen in de stad, goederendistributie, constructie en lange afstandsvervoer. Het volledige gamma, van de Renault Master tot de zwaarste bouwvoertuigen, is in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Renault Trucks is onderdeel van de Volvo Group: een van ’s werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service.
 

Waar vindt u ons

Meer informatie?

Als u meer wilt weten over onze lichte bedrijfswagens, een proefrit wilt maken of een offerte wilt ontvangen: neem dan contact met ons op. Of loop bij ons binnen.

Waar vindt u ons