van-noort

Nieuwe Volvo verhuiswagen voor Van Noort Bedrijven B.V.

Op vrijdag 14 april jl. is op de hoofdvestiging van Van Noort Bedrijven BV in Waddinxveen een nieuwe verhuiswagen afgeleverd. Het voertuig is de vervanger van zijn 16 jaar oude voorganger.
De keuze voor Volvo is naast de kwalitatieve uitstraling, mede gemaakt doordat af fabriek de mogelijkheid bestaat om 2 (extra) luchtgeveerde bijrijdersstoelen in de cabine te plaatsen.
De verhuiswagen is rondom luchtgeveerd waardoor het comfort optimaal is voor mens en lading.

Lees hier het gehele persbericht >
 

Volvo FH 12x4 autolaadkraan

Grootste autolaadkraan van Benelux op Volvo FH 12x4

Onlangs werd bij Volvo Group Truck Center in Amsterdam de grootste autolaadkraan van de Benelux onthuld. Het betreft een 375 tonmeter kraan van World Power Erkin, gebouwd op een Volvo FH 12x4-bakwagenchassis. Opdrachtgever The Outstanding Partner koos voor Volvo Trucks vanwege de vele innovatieve opties zoals I-Shift met kruipversnellingen, Volvo Dynamic Steering en Work Remote. Ook het geleverde maatwerk van Volvo Trucks Nederland en de geslaagde samenwerking tussen de verschillende leveranciers hebben in grote mate bijgedragen aan deze primeur.

Lees hier het gehele persbericht >

Volvo FE Parlevliet Polaris

Parlevliet kiest Volvo FE voor distributie visproducten Polaris

D. Parlevliet & Zn te Katwijk, transportpartner van onder andere Polaris Visgroothandel, verzorgt de distributie voor deze partij voortaan met vijf nieuwe Volvo FE-koelwagens. Volvo Group Truck Center Rijnsburg kreeg opdracht tot levering van de vijf trucks vanwege de mogelijkheid van een 9-tons vooras, het rijcomfort van de I-Shift automatische versnellingsbak en de algehele prijs-kwaliteitverhouding van de Volvo FE.

Lees hier het gehele persbericht >

Volvo FH met Dual Clutch voor Fleurametz

FleuraMetz kiest Volvo FH met Dual Clutch

FleuraMetz in Aalsmeer heeft geïnvesteerd in vier Volvo FH-bakwagens met Dual Clutch. De hogere gemiddelde snelheid en de brandstofbesparing die bereikt wordt met de dubbele koppeling is een belangrijke pre voor de internationaal opererende bloemengroothandel. Om een nog beter rendement te behalen, worden de chauffeurs van FleuraMetz begeleid door een dedicated Fuel Coach van Volvo Group Truck Center.

Lees hier het gehele persbericht >

Mammoet Volvo FMX 8x4 kraanwagen

Mammoet kiest voor 3x Volvo FMX 420 8x4 met Liebherr kraan

Voor het verticaal en horizontaal verplaatsen van hoogliggende lasten heeft het internationaal bekende hijs- en transportbedrijf Mammoet onlangs drie Volvo FMX 8x4-bakwagens met Liebherr telescoopkraan in gebruik genomen. Met de truck-kraancombinaties verwacht Mammoet te besparen op brandstofverbruik, onderhoud en slijtage.

Lees hier het gehele persbericht >

Volvo Ocean Race Limited Edition

Nieuwe Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018

De Volvo FH en FH16 zijn vanaf nu beschikbaar in een exclusieve Volvo Ocean Race uitvoering. De speciale Limited Edition trucks die voor de komende Volvo Ocean Race 2017-2018 zijn ontwikkeld, combineren een exceptionele uitrusting met een uniek design en worden in een beperkte oplage geproduceerd.

Lees hier het gehele persbericht >

Volvo FMX I-Shift kruipversnellingen

Twee Volvo FMX 10x4 kippers met I-Shift kruipversnellingen voor Markus

Bij aannemingsbedrijf Markus in Halfweg zijn onlangs twee nieuwe Volvo FMX 10x4 kippers in gebruik genomen. Bijzonder is de toepassing van de I-Shift met kruipversnellingen, bedoeld om op lage snelheden te manoeuvreren en voor veel trekkracht in zwaar terrein.

Lees hier het gehele persbericht >

volvo fh16

Twee Volvo FH16 750 6x2 bakwagens voor J.P. Vis

J.P. Vis Transport in Kwintsheul (ZH) heeft haar wagenpark uitgebreid met twee Volvo FH16 6x2 bakwagens. De transporteur heeft gekozen voor het motorvermogen van 750 pk voor dagelijks LZV-transport van groente, fruit, bloemen en planten door heel Zweden. De drie-assers met geconditioneerde opbouw werden afgeleverd door Volvo Group Truck Center Maasdijk.

Lees hier het gehele persbericht >

volvo fh420

Crown Fine Art vervoert kunst met Volvo FH420

Voor het transport van kunstwerken binnen Europa heeft Crown Fine Art sinds kort de beschikking over een Volvo FH 420 bakwagen. Betrouwbaarheid, veiligheid en een goed servicenetwerk zijn volgens de transporteur de drie voornaamste redenen voor de keuze voor Volvo Trucks en de dealer, Volvo Group Truck Center Amsterdam.

Lees hier het gehele persbericht >

Volvo FH autolaadkraan

Volvo FH 500 8x2 met autolaadkraan voor Blaauw Transport

Blaauw Transport in Werkendam heeft onlangs een Volvo FH 500 8x2 met een 85 ton/meterkraan in gebruik genomen voor het uitvoeren van speciale transporten. Blaauw koos voor Volvo Trucks vanwege goede ervaringen met het merk en de proactieve handelswijze van Volvo Group Truck Center Gorinchem.

Lees hier het gehele persbericht >

Volvo FH Staay Food Group

Staay Food Group neemt zes Volvo FH 460 6x2-trekkers in gebruik

Staay Food Group heeft onlangs zes nieuwe Volvo FH 6x2-trekkers in gebruik genomen. De 460 pk drieassers met Globetrotter XL-cabine zijn uitgerust met een elektro-hydraulisch gestuurde voorloopas en zullen worden ingezet voor transport van groente en fruit binnen Europa. Voor de trucks is een Volvo Gold contract afgesloten. Dit houdt in dat de voertuigen continu online worden gemonitord door de dealer Volvo Group Truck Center Alblasserdam.

Lees hier het gehele persbericht >

VDT

Primeur voor VDT: eerste Volvo FH 540 LZV-combinatie met Dual Clutch

Van Duijvenbode Transport (VDT) uit Rijnsburg nam onlangs een nieuwe Volvo FH 540 6x2 bakwagen met twee aanhangers in gebruik. Deze eco-combi is de derde in het wagenpark van de specialist in geconditioneerd LZV-transport. Uniek is de Dual Clutch in combinatie met een treingewicht van 60 ton. De primeur voor Nederland werd geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.

Lees hier het gehele persbericht >

Visbeen-Persbericht-Volvo

Vijf nieuwe Volvo FH 460 trekkers voor Visbeen

Transportbedrijf Visbeen uit het Zuid-Hollandse Nieuwe-Tonge heeft vijf nieuwe Volvo FH 460 Globetrotters toegevoegd aan haar vloot. De aflevering vond plaats door Volvo Group Truck Center in Rotterdam. De vijf 3-assige trekkers completeren de serie van tien Volvo-trucks die Visbeen in 2016 heeft aangeschaft ter uitbreiding en verjonging van het wagenpark. Het rendement van de trucks was daarbij doorslaggevend.

Lees hier het gehele persbericht >

verschoor-vgtc-persbericht

Verschoor kiest Volvo-trucks voor speciale transporttaken

Kraanverhuur- en transportbedrijf M. Verschoor B.V. uit Sassenheim nam onlangs drie nieuwe trucks in ontvangst bij Volvo Group Truck Center. Het betreft een FH16 750 8x4-zwaartransport trekker en twee FH 460 8x4-bakwagens met zware Effer autolaadkraan. De trucks zijn voorzien van onder meer Volvo Dynamic Steering en Work Remote, voorzieningen die de chauffeur ontlasten en de productiviteit verhogen.

Lees hier het gehele persbericht >

wereldfinale-drivers-fuel-challenge

Wereldfinale Drivers’ Fuel Challenge

Op vrijdag 9 september kwamen 28 truckchauffeurs uit alle delen van de wereld samen in Göteborg, Zweden voor de wereldfinale van de Volvo Drivers’ Fuel Challenge. In dit selecte gezelschap bevond zich ook John Havelaar van Van Waveren Transport BV, de winnaar van de Nederlandse finale. 

Lees hier het gehele persbericht >

Nedcargo Logistics

Nedcargo Logistics investeert in veiligheid en duurzaamheid

Nedcargo Logistics is gespecialiseerd in transport en distributie van levensmiddelen, wijnen, gedistilleerde dranken en non-food in de Benelux. Het wagenpark wordt in de komende maanden uitgebreid met veertien Volvo-trucks in verschillende configuraties. Tien eenheden voor de vestigingen in Nederland (Waddinxveen, Haaften, Zoetermeer, Soesterberg en Nederasselt) en vier eenheden voor België. De trucks worden geleverd door Volvo Group Truck Center. 

Lees hier het gehele persbericht >

volvo-jevotra

Volvo FMX 10x4 widespread is sterke troef voor Jovetra

Jovetra in Valkenburg (Zuid-Holland) verhuurt rijplaten, draglineschotten en bouwhekken aan bedrijven en  particulieren. Voor het efficiënt en veilig transporteren, laden en lossen van haar materialen werkt de onderneming  met gespecialiseerde bouwtrucks. De nieuwste aanwinst is een Volvo FMX 460 10x4 widespread kraanwagen, geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg. 

Lees hier het gehele persbericht >

Nippon Express

Volvo Group Truck Center completeert de vloot van Nippon Express

Met de levering van een Volvo FM koelwagen en verhuiswagen heeft Volvo Group Truck Center Amsterdam de laatste twee voertuigen geleverd uit een totale bestelling van negen Volvo-trucks door Nippon Express Euro Cargo BV. De deal kwam tot stand in nauwe samenwerking met Mobility Centre Holland. 


Lees hier het gehele persbericht >

 

Persbericht-Zandbergen-Volvo

Zandbergen Group volledig over op Volvo FM-trekkers

De Rijnburgse rozengroothandel Zandbergen Group heeft geïnvesteerd in vier Volvo FM 330 4x2 trekkers, die werden geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg. Theo Mulder BV verzorgde de restyling van de bestaande opleggers. De vrachtwagencombinaties worden ingezet in het dagelijks werkverkeer rond de bloemenveilingen in Rijnsburg, Aalsmeer en Naaldwijk. Doorslaggevend bij de keuze voor Volvo Trucks waren de uitstraling van de Volvo FM en het grote vertrouwen in de dealer.

Lees hier het gehele persbericht >

Volvo FH 500 8x4 Tridem

Van Roon zet Volvo FH 500 8x4 in voor Railinfra

Voor werkzaamheden aan het spoor heeft aannemingsbedrijf Van Roon Rail B.V. in Asperen een Volvo FH 500 8x4 tridem aangeschaft. De asconfiguratie, met 10-tons vooras en gestuurde naloopas, kwam tot stand in nauwe samenwerking met Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Gorinchem. VSU in Utrecht verzorgde de opbouw met autolaadkraan en haakarm.

Lees hier het gehele persbericht >

Volvo FH16 met liftbare tandemas

Eerste Volvo FH16 met liftbare tandemas in Nederland

DiCa Transport uit Voorhout heeft de primeur van de eerste Volvo FH16 6x4 met liftbare tandemas in Nederland. Deze technische innovatie werd enkele maanden geleden door Volvo Trucks geïntroduceerd. De trekker werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Rijnsburg. 

Lees hier het gehele persbericht >

Levarht Volvo Trucks

Levarht kiest voor CO2-neutrale productie Volvo Trucks

Bij Levarht zijn door Volvo Group Truck Center in Aalsmeer drie nieuwe Volvo FH420 6x2 trekkers afgeleverd. Een belangrijke reden om te kiezen voor Volvo Trucks is de CO2-neutrale productie van de voertuigen en Volvo's schone Euro 6-technologie.

Lees hier het gehele persbericht >

Volvo FH Kaatee Transport

Volvo FH truck met Dual Clutch voor Kaatee Transport

Volvo Group Truck Center Aalsmeer heeft een Volvo FH 6x2r combi afgeleverd bij Kaatee Transport, gevestigd in Amstelveen. Het transportbedrijf heeft gekozen voor een bakwagen met de automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift met Dual Clutch.

Lees hier het gehele persbericht >

 

Persbericht-Paro-VGTC

Vier bijzondere Volvo FH-trucks voor PARO

PARO, dienstverlener in afvalinzameling en recycling, heeft bij Volvo Group Truck Center Amsterdam vier Volvo FH 6x2 Euro 6 trucks aangeschaft. Het betreft twee trekkers met drie-assige kipperoplegger voor puinrecycling en twee bakwagens met 10-tons vooras, haakarm en aanhanger voor afvaltransport.

Lees hier het gehele persbericht >

Persbericht-Teeuwissen-VGTC

Teeuwissen Rioolreiniging kiest Volvo FM en FMX met specialistische opbouw

Voor het ledigen en reinigingen van olie- en vetafscheiders nam Teeuwissen Rioolreiniging onlangs een Volvo FM-trekker met een VLG oplegger en Volvo FMX bakwagen in gebruik. Beide voertuigen zijn voorzien van een druk-/vacuümtank. De combinatie van chassis en opbouw is gerealiseerd in nauwe samenwerking tussen dealerbedrijf Volvo Group Truck Center Almere, importeur Volvo Trucks Nederland en Koks Industry.

Lees hier het gehele persbericht >

Persbericht-Broekhuyzen-VGTC

12-tons Volvo FL koelwagen voor Broekhuyzen Horecagroothandel

Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout nam onlangs een nieuwe Volvo FL 12-tons truck in gebruik. De truck heeft een koel- en vriescarrosserie. Broekhuyzen had al vier Volvo FL koelwagens in de bezorgvloot. Ook deze distributietruck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.

Lees hier het gehele persbericht >

Persbericht-in-t-veen-VGTC

Honderdste truck van Kees in ’t Veen Tanktransporten is een Volvo FH 460 Globetrotter XL

Onlangs werd de honderdste truck afgeleverd aan Kees in ’t Veen Tanktransporten. Het betrof een Volvo FH 460 Globetrotter XL, waarvan er nog eens tien in bestelling staan. De brandstofeconomie van de Volvo FH en de service die zij krijgen van Volvo Group Truck Center gaven de doorslag. De truck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Rotterdam.

Lees hier het gehele persbericht >

Persbericht-van-der-Stoel-VGTC

Volvo FMX 420 8x6 widespread voor Van der Stoel Transport & Verhuur

Volvo Group Truck Center Amsterdam leverde onlangs een Volvo FMX 420 8x6 widespread aan Van der Stoel Transport & Verhuur. Dit bijzondere voertuig is de eerste in de regio Amsterdam. De asconfiguratie van het chassis, af fabriek geleverd als Volvo FMX 6x6, is met Volvo-onderdelen aangepast door Terberg Techniek. HSW verzorgde de montage van de HMF autolaadkraan en de kipper.

Lees hier het gehele persbericht >

Persbericht-Nippon-VGTC

Nippon Express gaat over op Volvo-trucks

Nippon Express Euro Cargo B.V. vervangt alle vrachtwagens uit haar wagenpark voor Volvo-trucks. De eerste voertuigen, vijf Volvo FH 460 Globetrotter XL trekkers en twee Volvo FM bakwagens, werden onlangs geleverd door Volvo Group Truck Center Amsterdam en Aalsmeer. Hier komen ook alle trucks en trailers in onderhoud.

Lees hier het gehele persbericht >

 

Persbericht-Saan-VGTC

Zeven Volvo FH 420 X-low Globetrotter XL voor Saan Trucking

De show moet doorgaan, dat is de basis van het ondersteunen van live-entertainment en tevens de missie van Saan Trucking. Het transport is onderhevig aan een strakke planning. Concerten, festivals, shows en evenementen zijn een 24/7 industrie. Voor het transport nam Saan Trucking onlangs zeven Volvo FH 420 Globetrotter XL trekkers in gebruik. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center Amsterdam.

Lees hier het gehele persbericht >